KAPAT
Beyoğlu'nda Sanat Gündemi - Nisan
Çok kültürlü yapısıyla önemli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Beyoğlu’nda radarımıza takılan sergileri sizler için listeledik.
Alışverişten eğlenceye, lezzet duraklarından büyüleyici tarihi yapılara, her anlamda oldukça zengin bir şehir olan İstanbul, kültür ve sanat alanında öne çıkan destinasyonlardan bir tanesi. Bu ay İstanbul’un kalbi, Beyoğlu’nda radarımıza takılan sergileri sizler için listeledik.
Osman Hamdi Bey
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin kurucusu, arkeolog ve sanatçı Osman Hamdi Bey’in eserlerinden oluşan "Osman Hamdi Bey" sergisi MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde ziyaretçileriyle buluşuyor.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin (MSGSÜ) 140. yıl kutlamaları kapsamında, Prof.Dr. Zeynep İnankur küratörlüğünde düzenlenen "Osman Hamdi Bey" sergisi, usta sanatçının sanat dünyasına ve arkeolojiye katkılarını gözler önüne seriyor. Özel sergi, Osman Hamdi Bey’e ait berat ve madalyalar, tablolar, diplomalar ve resim yaparken kullandığı malzemelerden oluşan kapsamlı bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturuyor.
Osman Hamdi'nin bu kadar çok sayıdaki eserinin ilk defa ziyaretçilerle buluştuğu sergi; portre, manzara ve oryantalist yapıtlar olarak üç bölüme ayrılıyor. Tanzimat Dönemi’nin yetiştirdiği Osmanlı aydınının ardında bıraktığı miras, ölümünden yıllar sonra bile birçok insanla buluşarak etki yaratmayı başarıyor.
1 Nisan 2022’de açılan “Osman Hamdi Bey” sergisi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde ziyaret edilebilir.
Osman Hamdi Bey
Osman Hamdi Bey
Hem Var Hem Yokmuş Gibi
Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT
Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT
Hem Var Hem Yokmuş Gibi
Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT
“Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT” sergisi Akbank Sanat’ta ziyaretçileriyle buluşmaya devam ediyor.
Küratörlüğünü Zeynep Arınç’ın üstlendiği sergi; sanat, teknoloji ve toplum üzerine odaklanan yaratıcı düşüncelere ve uygulamalarına hayat veren sanat eserlerine, günümüz sanat dünyasını meşgul eden konu başlıklarına yer verirken sanatseverlere heyecan verici bir sanat alanı yaratmayı amaçlıyor.
Sergide son dönemlerde sanat dünyasının en çok konuşulan gelişmelerinden NFT’ler üzerine bir bölüm de yer alıyor. Sergide görsel sanatlar, ses sanatı, karmaşık verilerin temsili, artırılmış gerçeklik ve sürükleyici ortamlar üzerine dijital teknolojiler kullanarak çalışan sanatçıların eserlerinin yanı sıra farklı tarzları ve sanatsal araştırmaları da bir araya getiriliyor.
Akbank Sanat'ın yeni sergisi "Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT" 7 Mayıs 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir.
Hem Var Hem Yokmuş Gibi
Halil Vuruculoğlu'nun "Hem Var Hem Yokmuş Gibi" adlı kişisel sergisi Anna Laudel'de sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının kağıt kesme ve kağıt katmanlarını yırtma tekniğini kullanarak ürettiği eserlerinden oluşan sergi, ekolojik krizi hem yerel hem küresel olarak en temel sorunlardan biri olarak yorumluyor. Doğanın temel döngüsü doğum, ölüm ve dönüşümden hareketle merkeze aldığı “var etme” ve “yok etme” kavramını, ufalayarak parçalara ayırmak olan yırtma eyleminde biçimselleştiren sanatçı, sanatseverlere dünyayı giderek yitirdiğimizi, elimizde kalanınsa bir imgelem olduğunu anlatıyor. Uyguladığı bu pratik ile üzerinde durduğu eylemlerin bilinç, imgelem, kültür ve ekolojik dengeyle olan ilişkisini inceleyen Halil Vuruculoğlu'nun "Hem Var Hem Yokmuş Gibi" başlıklı kişisel sergisi 22 Nisan'a kadar görülebilir.
İlginizi Çekebilecek Diğer Blog Yazıları
Daha Fazlası İçin: GALATAPORT İSTANBUL MOBİL UYGULAMASI
2024 Tüm Hakları Saklıdır. Galataport İstanbul